Қазақстан Республикасы мамандарының біліктілігін арттыру жүйесіндегі озық шетел тәжірибесін зерттеудегі инновациялық тәсілдер (ILIM, 2022)
Бұл мақалада білім беру жобаларын дайындау мен жүзеге асыруда қазақстандық мамандармен өзара әрекеттесу тәжірибесі және осында қолданылатын инновациялық тәсілдер талданады. Сондай-ақ бұл іс-шаралардың тақырыптық бағыттарының ауқымы өте кең болатын Қазақстан Республикасының мамандары үшін INTAMT Академиясы өткізетін тәжірибеге бағытталған оқыту іс-шараларын – семинарлар мен тағылымдамаларды тиімді жүзеге асырудың оң мысалын көрсетеді. INTAMT Халықаралық басқару және технологиялар академиясы (Дюссельдорф, Германия) 17 жылдан астам уақыт бойы бұрынғы Кеңес Одағы елдерінің мамандары үшін әлемнің жетекші елдерінде тақырыптық тағылымдамалар мен семинарларды сәтті ұйымдастырып келеді. Осы кезеңде әлемнің 24 елінде өткізілген Академияның 700 іс - шарасына 8000-нан астам адам қатысты. Іс-шараға федералдық, облыстық және муниципалды органдар мен әкімшіліктердің басшылары мен мамандары, академиялық және салалық ғылыми-зерттеу институттарының, ғылыми-технологиялық орталықтардың, бірлестіктердің, өнеркәсіптік кәсіпорындар мен компаниялардың қызметкерлері, университеттердің профессорлары, оқытушылары, аспиранттары мен студенттері бар. және жоғары оқу орындары, мектепке дейінгі, мектеп, орта және қосымша кәсіптік білім беру мамандары. Қазақстан Республикасының мамандары INTAMT академиясының білім беру жобаларына белсенді қатысады.