ҚАЗАҚ ТІЛІ КУРСЫНДА БІЗ ҚОЛДАНЫП ЖҮРГЕН КЕЙБІР ӘДІСТЕМЕЛЕР (ILIM, 2020)
Соңғы  жылдары  қазақ  тілінің  қолданыс  аясы кеңейіп,  оны үйренушілердің  саны  күрт  артуда.  Тілді  үйренушілер  санының  артуы  курстардың  да кӛбеюіне  әрі  сапасының  артуына  әкеліп  отыр.  Жаңа  технологиялардың  дамуы,  тіл үйренушілердің  талғампаз  болуы,  уақытты  тиімді  пайдалануға  тырысулары,  олардың жазудан гӛрі  кӛбіне  қызықты  сабақтарды  іздеуі,  тағы  басқа  себептерден  бізге  де  тіл курстарын  жүргізуде  жауапкершілік  артылды.  Бұл  дегеніміз  бұрынғы  классикалық әдістермен  бірге,  заманға  сай  жаңа  әдістемелер  тудыру,  тіл  оқытуда  ӛзгерістер  әкелу қажеттігі туып отыр дегенді білдіреді. Бұл мақалада біз қазақ тілін оқытудағы кішігірім тәжірибелеріміз  жӛнінде  қысқаша  сӛз  еттік.  Сонымен  қатар,  тілді  жеке  үйренушілерге оқытқандағы  кейбір  әдістерімізбен  бӛлістік.  Сабағымызда  теориядан  гӛрі  кӛбіне практикаға  мән  беретін  едік,  сол  себепті  практикалық  сабақтарымыздың  үлгілерін  де кӛрсеттік.